Cum să ai grijă de cei bătrâni și bolnavi - Schimbarea hainelor

Cum să ai grijă de cei bătrâni și bolnavi - Schimbarea hainelor

Cum să ai grijă de cei bătrâni și bolnavi - Schimbarea hainelor

Când îngrijești pe cineva imobilizat la pat, schimbarea hainelor poate fi o reală provocare. În rândurile ce urmează îți vom explica pas cu pas cum poți face acest lucru, pentru a-ți ușura munca.

1. Primul pas este să comunicați cu bolnavul, să vă apropiați și să îi spuneți ce urmează să faceți.

2. Desfaceți nasturii bluzei și banda de la pantaloni (dacă există)

3. Ajutați bolnavul să se ridice în șezut. Dacă se poate sprijini cu ajutorul scăriței sau elevatorului este perfect, dacă nu asigurați-vă că îl țineți în poziție confortabilă cu o mână.

4. În continuare, rulați bluza, scoțând pe rând fiecare braț al bolnavului. Procedați cu grijă pentru a nu-i crea disconfort.

5. Culcați bolnavul pe spate, îndoiți-i picioarele și dacă este posibil, rugați-l să-și ridice șezutul așa încât să-i puteți trage pantalonii jos.

6. Îmbrăcați-l în bluza de pijama, începând ușor cu trecerea bluzei peste cap, apoi începeți să îi băgați brațele în mânecă pe rând.

7. Ridicați-l în șezut, rulați bluza în jos și întindeți-l înapoi pe spate.

8. Apoi luați pantalonii și îi strângeți, așa încât să băgați cu ușurință laba piciorului în fiecare crac. După care trageți ușor pantalonii până peste genunchi.

9. Rugați din nou bolnavul să ridice șezutul așa încât să puteți trage pantalonii până în talie. Dacă nu poate, asigurați-vă că ridicați dvs. șezutul, prinzând bolnavul de bazin și ridicându-l ușor, iar apoi împingând pantalonii atât cât să îi puteți așeza la loc.

All comments