Cum îi pregătești de culcare pe cei varstnici

Cum îi pregătești de culcare pe cei varstnici

Astăzi îți vom arăta o etapă extrem de importantă din îngrijirea bătrânilor sau persoanelor imobilizate, anume: culcarea acestora. Cum îi pregătești de culcare și cum le poți asigura un somn confortabil?

1. De cele mai multe ori, persoanele imobilizate își vor petrece foarte mult timp pe spate, cu fața în sus. Așa că, a le schimba poziția și a-i așeza pe o parte nu doar că le oferă confort și le schimbă starea de bine, însă previne și escarele.

Pentru a așeza pe o parte persoana, apucă mai întâi mâna de pe partea ta a patului și așeaz-o la depărtare de corp. Pentru ca atunci când va ajunge pe o parte persoana, în acea mână să se poată sprijini. Apoi cealaltă mână așeaz-o pe piept.

Apoi îndoaie genunchiul piciorului exterior părții în care dorești să muți persoana (spre exemplu, dacă dorești să întorci persoana în partea stângă, îndoaie genunchiul drept).

2. Trage apoi persoana din partea dorsală (de omoplat și de șold) întorcând-o înspre tine. Această mișcare mai poartă numele și de întoarcere către sine.

3. Mai poți întoarce persoana și către cealaltă parte, această mișcare fiind întoarcerea de la sine. Pentru a întoarce persoana pe cealaltă parte, îndoaie genunchiul opus, pune din nou mâna de pe partea pe care dorești să întorci persoana la distanță de corp, iar cealaltă pe piept, iar apoi împinge persoana de spate până o întorci pe o parte.

Corectează apoi poziția capului și asta este tot. Nu uita, pentru a le asigura celor bolnavi un somn confortabil, dacă ei nu se pot mișca, este indicat să îi întorci pe ambele părți din când în când, pentru a le oferi un somn confortabil, fără a amorți și fără să înceapă să simtă dureri din cauza propriei greutăți.

All comments